Bouwen aan veerkracht

Ontdek de kracht van trauma- en stresssensitief werken

Meld je hier aan voor de sessie van vrijdag 27 september, Houten

Traumasensitief werken is een hot topic, en terecht! Het levert veel op voor jeugdigen, ouders en professionals. Maar wat betekent het voor jouw medewerkers? Hoe integreer je het binnen jouw organisatie? En wat als we het stress-sensitief werken noemen, geldt het dan niet voor ons allemaal?

In de werksessie Bouwen aan veerkracht krijg je antwoord op deze vragen. Je ontdekt dat trauma- en stresssensitief werken niet alleen een vakterm is, maar een krachtig middel om op een andere manier naar je werk en de mensen met wie en voor wie je werkt te kijken.

Leer niet alleen de basis, maar ontdek ook hoe je trauma- en stresssensitief werken in jouw organisatie kan integreren. Van het vergaren van essentiële kennis tot het ontwikkelen van praktische vaardigheden, onze werksessie leidt tot een organisatiecultuur met meer begrip en samenwerking. Het resultaat? Een organisatie die niet alleen goed draait, maar ook beter presteert door een toename van tevredenheid en een afname van conflicten. Samen bouwen we aan een trauma- en stress sensitieve toekomst!

Topics

  • Wat is trauma- en stresssensitief werken? Hoe maakt dat verschil?
  • Hoe creëer je een trauma- en stress sensitieve context waardoor jouw collega’s en cliënten kunnen groeien en ontwikkelen?
  • Hoe integreer je trauma- en stresssensitief werken binnen jouw eigen organisatie?

 

Over Linda Gerits

Linda is intervisor bij het Ondersteuningsteam en geeft de training traumasensitief werken aan startende collega’s. Daarnaast is zij klinisch psycholoog en gespecialiseerd in (jeugd)trauma. Ze is kartrekker van het landelijke Deltaplan Jeugdtrauma dat in opdracht van de Bovenregionale Expertise Netwerken Jeugd wordt ontwikkeld. De laatste jaren werkt ze vanuit haar eigen praktijk, de jaren daarvoor als manager/behandelaar in een specialistisch behandelcentrum. Ze is betrokken bij diverse landelijke projecten ter verbetering van de jeugdzorg als adviseur, onderzoeker en intervisor.

Als consulent voor het Centrum voor Consultatie en Expertise houdt Linda ervan om te zoeken naar oplossingen voor zaken die zijn vastgelopen. In haar sessie gebruikt ze voorbeelden uit haar werk en persoonlijke ontwikkeling. Ze weet mensen te bewegen, te raken en te laten reflecteren over dat wat hen drijft en hoe ze de dingen doen.

 

Werksessie Bouwen aan veerkracht

  • Door Linda Gerits
  • Voor beleidsmedewerkers, strategisch adviseurs, bestuursadviseurs, teammanagers, staffunctionarissen
  • Duur: 09:30 – 16:00 (inclusief lunch)
  • Locatie: Houten
  • Aanmelden? Meld je aan via info@hetondersteuningsteam.nl