Publicaties

Op deze pagina vind je de publicaties van het Ondersteuningsteam: artikelen, voortgangsrapportages, leerrapportages en enquêtes.

Leerrapportages en enquêtes Ondersteuningsteam

Inzichten van het Ondersteuningsteam:

Mensgericht werken en cultuurverandering

  • Om jeugdzorgprofessionals te inspireren over mensgericht werken, een werkwijze waarvan procesbegeleiders van het Ondersteuningsteam merken dat zij een verschil kunnen maken bij gedupeerde ouders en kinderen, heeft het Ondersteuningsteam vijf ervaringsverhalen opgetekend en gebundeld in de publicatie ‘Zien is iets anders dan kijken’, met een voorwoord van Gieke Buur (OZJ) en een nawoord van David Lamas (programmadirecteur Toekomstscenario kind- en gezinsbescherming).
  • Nicoline den Ouden en Janinka Steenkuijl van het Ondersteuningsteam werden geïnterviewd in het Tijdschrift voor Jeugdrecht. Lees hier hun visie op cultuurverandering in de jeugdzorg vanuit de kennis en ervaringen van het Ondersteuningsteam.

Flyer voor ouders en kinderen

Het Ondersteuningsteam bemiddelt in het contactherstel tussen gedupeerde ouders en kinderen. Ook als je kind bent in deze situatie en geholpen wilt worden. Bekijk in deze flyer van het Ondersteuninsteam wat het team kan doen.

Video’s

In deze video vertellen een procesbegeleider en een ouder wat het Ondersteuningsteam doet.

De professionals van het Ondersteuningsteam vertellen wat hun wens is aan alle collega’s die werken in de jeugdzorg in deze video.

Voortgangsrapportages Ondersteuningsteam

In de Voortgangsreportages staat hoeveel ouders en kinderen zich bij het Ondersteuningsteam aanmeldden, hoeveel kinderen betrokken zijn en welke ondersteuningsbehoeften ouders hebben.