Kleur Verkennen

Cultuursensitief werken voor jeugdprofessionals

Streef jij naar effectieve verbindingen met ouders, kinderen en collega’s binnen het jeugd- en sociaal domein? Wil je het vertrouwen opbouwen dat essentieel is voor een succesvolle samenwerking? In de werksessie Kleur verkennen gaan we hiermee aan de slag.

We laten het belang zien van de behoeften, achtergronden en referentiekaders van anderen om daarmee effectiever te worden. Want dat is waar het echt om draait bij cultuursensitief werken.

Ben jij je er voldoende van bewust dat je kijkt naar een ander vanuit je eigen perspectief? Denk daarbij bijvoorbeeld aan het niet bewust zijn van eigen culturele opvattingen of het gebruik van taal die kwetsend of denigrerend kan zijn voor anderen.

Tijdens deze werksessie word je bewuster van de invloed die normen, waarden en achtergronden hebben op het dagelijks leven en het gedrag van mensen. Dit bewustzijn stelt je in staat om de behoeften van anderen op het gebied van communicatie en verwachtingen anders in te schatten en daarmee de werkrelatie te verbeteren.

Topics

  • Vergroten van je cultuur sensitieve bewustzijn
  • Aanleren van praktische vaardigheden
  • Dieper inzicht krijgen in de diversiteit van de mensen met wie je werkt
  • De belemmeringen zien die verandering in de weg kunnen staan

 

Amal van Caem-Kharkhach

Amal van Caem-Kharkhach
Amal startte haar loopbaan als jeugdwerker bij Xtra in Den Haag. Ze werkte afgelopen jaren in diverse functies in het sociaal domein, met als expertise complexe casuïstiek en jeugdbeleid. In 2022 startte ze als procesbegeleider bij het Ondersteuningsteam en hier geeft ze de training kleur verkennen aan startende procesbegeleiders. Ze droomt van een inclusieve omgeving waarin iedereen de kans heeft om te gedijen en hun volledige potentieel te bereiken.

 

 

 

Werksessie Kleur verkennen

  • Door Amal van Caem Kharkhach in samenwerking met. een procesbegeleider van het Ondersteuningsteam
  • Voor jeugdprofessionals
  • Duur: 3 uur
  • Advies of informatie? Neem contact op via info@hetondersteuningsteam.nl