Morele twijfel als instrument

Van onbewuste last naar bewust inzicht

In de werksessie Morele twijfel als instrument moedigen we elke jeugdprofessional aan om op een toegankelijke en open manier zijn of haar morele twijfels te verkennen.

Samen creëren we een veilige omgeving waarin we de tijd nemen om verschillende perspectieven te onderzoeken en te reflecteren op wat voor jou en anderen belangrijk is. Het benoemen en begrijpen van deze morele twijfels stelt je in staat om weloverwogen beslissingen te nemen, met respect voor diverse standpunten en met aandacht voor de impact op anderen.

Door deel te nemen aan deze sessie krijg je de kans om van een onbewuste last naar een bewust inzicht te komen. Dit is verrijkend voor je werk, maar vergroot ook je vermogen om vastgelopen situaties weer in beweging te krijgen.

Door je morele twijfel te onderzoeken en te begrijpen, kun je op een bewuste en respectvolle manier handelen, wat de kwaliteit van je werk en je interacties met jongeren en gezinnen zal verbeteren. Doe mee en ontdek hoe je kunt groeien en bloeien als jeugdprofessional vanuit een fundament van moreel inzicht.

Topics

  • Vaardigheden Jezelf actief bevragen in situaties waarin het niet vanzelfsprekend is wat nu het juiste is om te doen.
  • Inzicht jouw belangrijkste waarden wegen ten opzichte van de context van de situatie en de invloed op de betrokkenen.
  • Bewustzijn Een dieper bewustzijn in de drijfveren van jezelf en van de ander

 

Sanne HillebrandOver Sanne Hillebrand
Sanne startte haar loopbaan bij de Raad voor de Kinderbescherming waar ze verschillende functies en aandachtsgebieden heeft gehad. Ze heeft als raadonderzoeker, casusregisseur, intaker en adviseur gewerkt en zich gespecialiseerd in mensenhandel en radicalisering.

In 2022 is zij gestart bij het Ondersteuningsteam waar zij gedupeerde ouders en kinderen ondersteunt bij het herstel na de toeslagenaffaire. Daarnaast werkt zij als adviseur integriteit om organisaties te ondersteunen bij het inrichten van hun integriteitssysteem.

 

Werksessie Morele twijfel als instrument