Bouwen aan betekenisvolle teams

De mens is leidend, niet het CV

We weten allemaal dat de kwaliteit van het werk wordt bepaald door de mensen die het werk doen. Maar hoe bouw je een stevig team met een gezonde teamcultuur met alle uitdagingen die je onderweg tegenkomt? Dat is waar de werksessie Bouwen aan betekenisvolle teams over gaat.

We verkennen de essentiële elementen die nodig zijn om een solide team op te bouwen en te onderhouden. Vanaf het begin, met het werven en selecteren van de juiste professionals, tot aan het afscheid nemen.

In veel organisaties is er een groeiend bewustzijn van het belang van cruciale aspecten zoals een warm welkom voor nieuwe medewerkers en het creëren van teamnormen en eigenaarschap. Maar een gezond en stevig team, waarin professionals worden uitgedaagd en gefaciliteerd om hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen, ontstaat niet zomaar.

Deze werksessie biedt een schat aan praktische tips en strategieën om een omgeving te creëren waarin jouw team kan floreren. Het gaat over hoe je een teamcultuur bouwt en welke uitdagingen je onderweg kunt tegenkomen. Maar ook over het voeren van moedige gesprekken, een stevige holdingstructuur van en door collega’s, het bespreekbaar maken van een teamcultuur en bijbehorende verantwoordelijkheden. Want het goede nieuws is: er zijn tal van mogelijkheden om positieve verandering te bewerkstelligen!

Topics

  • Werving en selectie
  • Onboarding nieuwe medewerkers
  • Teamcultuur
  • Moedige gesprekken

 

Janinka SteenkuijlOver Janinka Steenkuijl
Janinka was in 2021 betrokken bij de oprichting van het Ondersteuningsteam en is sindsdien verantwoordelijk voor het team procesbegeleiders. Zij startte haar loopbaan bij SAVE Utrecht en heeft in de jaren diverse functies bekleed met als expertise teamontwikkeling en teamdynamiek. Met haar unieke en authentieke manier van leidinggeven weet zij mensen aan zich te binden en te stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Janinka levert graag een bijdrage aan innovaties die de jeugdzorg nodig heeft en loopt niet weg voor de grote uitdagingen die daarbij komen kijken. Ze houdt ervan om mensen in beweging te krijgen, te raken en te bevragen op hun persoonlijke drijfveren en ambities.

 

Over Nicoline den Ouden
Nicoline was in 2021 betrokken bij de oprichting van het Ondersteuningsteam en is sindsdien als teammanager verantwoordelijk voor het team procesbegeleiders en Leren & Inspireren. Zij startte haar loopbaan binnen de jeugdbescherming en werkte de jaren erna in diverse functies in de jeugdzorg en sociaal domein, met de nadruk op proces en verandermanagement. Ze weet als geen ander bypasses langs ‘het systeem’ te creëren voor kwetsbare groepen en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan innovaties die deze bypasses niet langer nodig maken.

In haar sessie gebruikt ze voorbeelden uit haar werk en persoonlijk leven. Ze weet mensen te bewegen, te raken en te laten kijken naar dat wat hen drijft en wat ze morgen anders zouden kunnen doen.


Werksessie Bouwen aan betekenisvolle teams 

  • Door: teammanager Janinka Steenkuijl en Nicoline den Ouden
  • Voor: recruiters, managers & directies 
  • Duur: 3 uur
  • Advies of informatie? Neem contact op via info@hetondersteuningsteam.nl