Accepteren van onrust geeft onverwachte mogelijkheden tot herstel
Spanning en stress vinden we doorgaans verstorend werken tijdens de hulp die we bieden aan ouders en kinderen. Maar wat als ons traditionele streven naar rust en stabiliteit misschien niet altijd de beste aanpak is? Tijdens de interactieve werksessie Verdragen van ongemak gaan we hierop in.
In de jeugdzorg streven we vaak naar een status quo. We zijn bang voor de verstoringen die zorgen voor onrust. Echter, het omarmen van onrust is een essentieel onderdeel van groei en ontwikkeling. Als je dat doet, zal je merken dat het nieuwe deuren opent voor herstel en de samenwerking met gezinnen.
Tijdens deze interactieve sessie kijken we samen waarom wij als mensen onrust vermijden of onderdrukken en gaan we hierbij op zoek onze eigen neigingen om dat te doen. We zullen de effecten van deze reacties op ons werk en onze verbinding met anderen onderzoeken. Belangrijker nog, we gaan alternatieve benaderingen verkennen om onrust te omarmen en te benutten als een krachtig instrument in onze professionele praktijk.
Topics
- Leer meer over cognitieve dissonantie en groeimindset
- Zelfreflectie en bewustwording: leer onrust herkennen bij jezelf en ontdek welke mechanismen je gebruikt om ermee om te gaan
- Vaardigheden: ontwikkel alternatieve benaderingen om met onrust om te gaan en deze te integreren in je dagelijkse praktijk
Over José Vianen
José is als adviseur Leren bij het Ondersteuningsteam gaan werken. Dat sluit helemaal aan bij haar drijfveer om dingen te doen die er echt toe doen voor mensen en de veranderende samenleving. Haar ervaring ligt in het uitvoeren van verandertrajecten in de jeugdzorg. Met de focus op het leren en ontwikkelen, versterken van samenwerking en complexe zaken vertalen naar praktische oplossingen. Ze zet mensen in hun kracht vanuit een persoonlijke benadering.
Werksessie Verdragen van ongemak
- Door José Vianen
- Voor jeugdprofessionals
- Duur: 3 uur
- Advies of informatie? Neem contact op via info@hetondersteuningsteam.nl